Bert van de Wetering

Bas Bert van de Wetering

Bert van de Wetering

Bert studeerde zang aan het conservatorium te Zwolle bij Lodewijk Meeuwsen. Tijdens zijn studie volgde hij ook lessen bij Max van Egmond en na zijn conservatoriumstudie studeerde Bert verder bij Frans Fiselier en Hanneke de Wit. Momenteel wordt Bert gecoacht door Margreet Honig.
Masterclasses volgde Bert bij Roberta Alexander, Michael Chance, Rudolf Jansen, Jard van Nes en David Wilson Johnson, Wolfram Rieger, Hans Eijsackers, Robert Holl en Elly Ameling.
Bert is een veelgevraagd solist en werkte met toonaangevende orkesten zoals Het Gelders Orkest, Philharmonie Zuid-Nederland, het Nederlands Symfonieorkest, Concerto d’Amsterdam en Florilegium Musicum. Zo is hij te horen in alle grote werken van Bach, The Messiah van Händel, het Requiem van Brahms, Fauré en Mozart en Verdi, de Schöpfung, Jahreszeiten en verschillende missen van Haydn, de 9e symfonie van Beethoven, de Petite Messe Solennelle en het Stabat Mater van Rossini, de Messa di Gloria van Puccini en het Stabat Mater van Dvoràk en ook in de Elias (titelrol) en Paulus van Mendelssohn.
Op operagebied vertolkte Bert de rol van ‘Aeneas’ in Purcell’s opera ‘Dido and Aeneas’, zong hij Papageno in Mozart’s ‘Zauberflöte’ en Figaro in ‘Le nozze di Figaro’ olv Tilo Lehmann.
Met het collectief ‘Vliegwiel’ maakte Bert twee theaterproducties: ‘Schuim’ en ‘As’.
Zij stonden met deze operaproducties in vele theaters in Nederland en ook op festivals.
Ook zong hij de rol van Orfeus (G.F. Telemann) in een bijzondere productie van Opera Minora: Orfeus in de Maastunnel
Bert geeft liedrecitals en werkt samen met diverse pianisten waaronder Daan Boertien en de Portugese pianist Joana Resende. Komend seizoen zingt hij de Winterreise op verschillende locaties in Nederland, België en Portugal.
Met zijn broer Geerten, organist van de Kloosterkerk te Den Haag, is hij al enige jaren een vast duo en verzorgt hij regelmatig concerten.
Bert werkt samen met zijn vrouw Tineke in Atelier Zang&Zin, waar zangles en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan. Ook is hij als docent zang verbonden aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.