Bart van Lieshout

Tenor Bart van Lieshout

Bart van Lieshout

Bart zingt al van jongs af aan. Eerst als jongenssopraan in de Matthäus Passion en later als solist in Britten’s Saint Nicolas (kleine Nicolaas). In zijn tienerjaren stond Bart op het podium in musical- en operaproducties, waaronder Noah’s Flood van Britten en Bernstein’s West Side Story (Tony).
Vanaf zijn studietijd zingt Bart met regelmaat als solist in oratoriumwerken van Bach, Mozart, Barber, Stravinsky, Rachmaninov, Janáček en anderen. Tijdens zijn studie was hij vaak te horen op kamermuziekconcerten met opera aria’s of liederen uit Schubert’s Winterreise of Des Knaben Wunderhorn van Mahler.
Met Krashna Musika tourde Bart als solist door Hongarije en enkele jaren later soleerde hij tijdens de hoogmis van de Stephansdom in Wenen met het Residentie Bachkoor.
De afgelopen jaren was Bart te horen in onder andere Mozart’s Requiem, de Hoge Messe van J.S. Bach en de Maria Vespers van Monteverdi. Sinds 2012 specialiseert Bart zich in de rol van evangelist in de Johannes Passion en Matthäus Passion van J.S. Bach.
Bart kreeg zangles van Hans van Heiningen en volgde diverse masterclasses bij onder andere Nienke Oostenrijk en Werner van Mechelen. De rol van evangelist in de grote passies van Bach leerde hij van Nico van der Meel. Bart wordt nu gecoacht door Maria Acda.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.