Arco Mandemaker

Tenor Arco Mandemaker

Arco Mandemaker

Arco Mandemaker studeerde hoofdvak zang aan het Rotterdams Conservatorium bij Sylvia Schlüter en Maarten Koningsberger en hoofdvak koordirectie bij Barend Schuurman. Na zijn zangstudie specialiseerde hij zich in de barokke uitvoeringspraktijk bij Howard Crook. Op dit moment wordt hij gecoacht door Jard van Nes.

Arco ontwikkelde zich tot een veelzijdig zanger met een repertoire dat alle stijlperioden omvat. Zo trad hij als solist onder meer op in de Weihnachtshistorie van Schütz, de oratoria van Händel, Honegger en Mendelssohn-Bartholdy, het Requiem van Mozart, de Negende Symfonie van Beethoven, de Petite Messe Solennelle van Rossini, de Messa di Gloria van Puccini en het Requiem van Verdi. Van Bach staan naast diens cantates, het Weihnachtsoratorium en de Hohe Messe, ook de evangelist en aria’s uit de Johannes- en Matthäus-Passion op zijn repertoire. Ook als liedzanger is Arco actief. Naast Oude Muziek recitals is hij regelmatig te horen in het Klassieke en Romantische liedrepertoire. Met schrijver Nico ter Linden trad hij jarenlang op met het programma ‘De Psalmen muzikaal verbeeld door Constantijn Huygens’.

Als artistiek leider van Stichting Musica Inaudita, het professionele ‘Gombert Consort’ en het semi-professionele ‘Schütz Vocaal Ensemble’ verzorgde hij vele uitvoeringen waarbij ‘ongehoord’ vocaal repertoire bij een breder publiek onder de aandacht werd gebracht.

De laatste jaren geeft Arco ook regelmatig lezingen onder de titel: Een zanger als spreker. Onderwerpen die recent aan bod kwamen: ‘Een lijdensverhaal in noten’ – Over Bachs legendarische Matthäus-Passion; ‘Bachs andere passie’ – Over Bachs baanbrekende Johannes-Passion.

Naast zijn werkzaamheden als uitvoerend musicus heeft Arco een lespraktijk onder de naam ‘klassiekzangles.nl’.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.