Arash Roozbehi

Bariton Arash Roozbehi

Arash Roozbehi

De Iraanse bariton Arash Roozbehi (1983) studeerde aan het ArtEZ Conservatorium bij Marjan Kuiper. Momenteel wordt hij gecoacht door Claudia Patacca. Arash begon zijn zangstudie in zijn geboortestad Teheran waar hij debuteerde bij het Nationaal Radio en Televisie Jeugd Orkest met uitvoeringen van Iraanse en Europese composities.

Hij vervolgde zijn studie in 2005 aan het Yerevan State Conservatorium in Armenië bij Susana Martirosian waar hij operarollen mocht vertolken als Renato in “Un ballo in Maschera” van Verdi en Robert in “Iolanda” van Tchaikovsky.

Na zijn vestiging in Nederland in 2011 begon zijn carrière zich te ontwikkelen. Door zijn flexibele en wendbare bariton en aangename timbre is hij een ideale solist. Uitnodigingen volgden en Arash kon zich presenteren tijdens uitvoeringen van vele oratoria zoals het Requiem van Fauré en Duruflé, diverse missen van Mozart, het Gloria van Puccini, Sept paroles du Christ sur la croix van Cesar Frank, de Carmina Burana van Orff en cantates en passionen van Bach

Landelijke bekendheid volgde in juli 2013 na zijn succes in de titelrol als Tsaar Peter de Grote. Deze in opdracht gecomponeerde opera in het kader van 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Rusland van Monique Krües, “The Tsaar, his wife, her lover and his head” (regie Jos Groenier) behaalde lovende kritieken en beleefde zijn première tijdens het Peter de Grote Festival in het Groninger Museum. De reprise in de prachtige tuin van de Hermitage in Amsterdam tijdens het Grachtenfestival te Amsterdam werd lovend ontvangen.

Met pianiste Erika Ott vormt Arash sinds twee jaar een duo. Recitals volgden met liederen van Vaughan Williams (Songs of travel), Schumann, Brahms, Rimsky-Korsakov, Rachmaninov en Ravel (Don Quichotte)


Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.