Andreas Goetze

Bas Andreas Goetze

Andreas Goetze

Andreas Goetze (bas-bariton) studeerde zang aan het Rotterdams Conservatorium bij Frans Huijts, bij wie hij reeds sinds 2004 privé-zanglessen volgde. Daarnaast volgde hij masterclasses bij o.a. Carolyn Watkinson, Roberta Alexander en John Dawson. Op dit moment wordt hij gecoacht door Rudolf Piernay, Brian Masuda en Henk Neven.
Als solist zong Andreas o.a. de Matthäus Passion, Johannes Passion en de Hohe Messe van Bach, de Messiah van Handel, passies van Telemann en Schütz, het Stabat Mater van Dvořák en Haydn en het requiem van Fauré.
Op het operatoneel was Andreas te horen als Bartolo en Antonio in Mozarts Le nozze di Figaro in een coproductie van de Dutch National Opera Academy en het NJO o.l.v. Richard Egarr. Bij Opera2day was hij eerder understudy voor de rol van Masetto en Commendatore in Mozarts Don Giovanni. Dit seizoen treedt hij op in Die Zauberflöte met Bold Opera On the Move, waar hij eerder de rol van Figaro vertolkte in Le nozze di Figaro. Hij werkte met vele dirigenten, waaronder Roy Goodman, Philip Pickett en Hans Leenders.
Daarnaast heeft Andreas een ruime ervaring als koorzanger. Hij zingt in het Laurens Collegium Rotterdam o.l.v. Wiecher Mandemaker en verleende o.a. zijn medewerking aan projecten met De Nederlandse Bachvereniging en Cappella Amsterdam. Sinds afgelopen seizoen treedt hij tevens op in verscheidene producties met het koor van Opera Vlaanderen. Ook zingt hij regelmatig in kleine ensembles, zoals Música Temprana o.l.v. Adrián Rodriguez Van der Spoel.
De foto van Andreas is gemaakt door Merel Waagmeester.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.