Ambroz Bajec-Lapajne

Tenor Ambroz Bajec-Lapajne

Ambroz Bajec-Lapajne

De Sloveense tenor Ambroz Bajec-Lapajne begon pas na zijn studie politieke wetenschappen en internationale betrekkingen met zingen. Vanaf 2002 studeerde hij aan het conservatroium in Amsterdam bij Maarten Koningsberger.

Hij won verschillende prijzen bij zangcompetities en volgde masterclasses bij Rudolf Jansen, Jard van Nes, Udo Reinemann, Margreet Honig, Sarah Walker, Edith Wiens, Jadwiga Rappé, Helmut Deutsch en Irwin gage. Hij vervolgde zijn zangstudie bij o.a. Bernarda Fink en David Wilson Johnson. De barokstijl studeerde hij bij Emma Kirkby, Christoph Rousset, Monique Zanetti, Richard Weistrich, Claron McFadden en Fred Jacobs. Hij werkte met verscheidene internationaal bekende dirigenten.

In 2003 was Ambroz zeer succesvol met een recital in Ljubljana’s Small Hall van de SLovenian Philharmonics. Hij voerde daar o.a. Vaugh Williams’s Songs of Travel uit met de Engelse pianist Abigail Richards wat ook op de Sloveense radio werd uitgezonden. Hij werkte als solist mee aan uitvoeringen van o.a. Purcell’s “Ode for St. Cecilla’s day”, Händels “Asic and Galatea”, Bach’s “Weihnachtsoratorium”, “Johannes Passion”en “Mathäus Passion” en Schutz’s “Musikalische Exuquien” Hij zingt zeer regelmatig in cantates van Bach en ook veelvuldig in verschillende opera’s. o.a. tijdens het Grachten festival in Amsterdam.


Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.