Adrian Fernandes

Tenor Adrian Fernandes

Adrian Fernandes

Adrian Fernandes (1987) is geboren te Curaçao, hij studeerde klassieke zang aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) met als hoofdvakdocent Roberta Alexander.
Daarnaast kreeg hij coaching en masterclasses van o.a. Carolyn Watkinson, Frans
Huijts, Charlotte Riedijk, Dennis O’ Neill en Vinson Cole.
Adrian heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een veel gevraagd solist en voert grote werken uit zoals het Weihnachts oratorium, de Mattheus- en Johannespassie (tenorsolist en evangelist) en vele cantates van J.S. Bach, diverse missen van W.A. Mozart, de Messiah van G.F. Händel, Die Schöpfung van J. Haydn, Mariavespers van C. Monteverdi, Petite Messe Solennelle van G. Rossini en Serenade for Tenor, Horn and Strings en de Saint Nicolas Cantata van B. Britten.
Adrian werkte als tenorsolist mee aan het kerstprogramma ‘Rejoice’ van Combattimento en Wishful Singing dat werd uitgevoerd in o.a. Paradiso Amsterdam, Orpheus Apeldoorn en de Oosterpoort Groningen. In 2017 soleerde hij op de eerste, succesvolle editie van het festival ‘Lekker Klassiek’ in België met maar liefst 3.500 toeschouwers en hij nam deel aan de reeks uitvoeringen van Händel’s Messiah door de Nieuwe Philharmonie Utrecht o.l.v. Johannes Leertouwer.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.