Vocaal Ensemble EVA

Ensembles Vocaal Ensemble EVA

Vocaal Ensemble EVA

Vocaal ensemble EVA bestaat uit zes klassiek geschoolde, enthousiaste, jonge en charmante zangeressen. Het ensemble richt zich in het bijzonder op het zingen van a capella muziek maar leent zich ook voor samenwerking met instrumentalisten. EVA werd in 2014 opgericht in Zwolle, en bestaat uit zangeressen vanuit het hele land. Zij delen een liefde voor het zingen in klein verband. Daarbij komt iedere stem individueel tot haar recht, maar er wordt vooral ook een gebalanceerde samenklank tot stand gebracht.

Middels masterclasses van de King’s Singers is de samenklank verder geoptimaliseerd. Ook doet EVA mee aan concoursen in binnen- en buitenland om zichzelf uit te dagen en te blijven ontwikkelen. Zo nam het ensemble deel aan het Grachtenfestival Conservatorium Concours en het International A Capella Concours in Leipzig, waar onder andere het voor EVA gecomponeerde ‘Earth’ van Arend Gerds haar wereldpremière beleefde. In de zomer van 2018 gaf EVA twee concerten op het Grachtenfestival te Amsterdam. Deze concerten waren in samenwerking met het nieuw opgerichte koperkwintet ‘MOSA Brass’.

Repertoire
Vocaal ensemble EVA geeft regelmatig concerten; op zichzelf staand of als intermezzo bij andere gelegenheden. Het ensemble heeft een aantal vaste programma’s dat natuurlijk altijd in ontwikkeling blijft. De outline van die programma’s is te vinden op de website. EVA heeft inmiddels een zeer divers repertoire opgebouwd, variërend van renaissancemuziek tot moderne composities. Denk daarbij aan Scandinavische volksmuziek, geestelijke werken, romantische Engelse en Duitse liederen, vrolijke oude en geestige nieuwe madrigalen, en ‘all-time-favourites’ als Danny Boy.

EVA wordt met regelmaat gecoacht door verschillende ensemblespecialisten, waaronder Harry van Berne en Klaas Stok.

Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de instrumentalist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.