Roberto Guijarro, pianist

Solisten instrumentaal Roberto Guijarro, pianist

Roberto Guijarro, pianist

Roberto Guijarro is een gepassioneerd pianist met een veelzijdige carrière, zowel in zijn geboorteland Spanje, als in Nederland, waar hij momenteel woont en werkt.

Als uitvoerend musicus geeft hij regelmatig solo recitals, zo was hij veelvuldig te horen in concertgebouw De Doelen tijdens de Piano Marathons gewijd aan Debussy, Spaanse muziek en Fauré. Als solist nam Roberto deel aan verschillende festivals, zoals de “Ciclo de jóvenes intérpretes” (2009 & 2011) en het “Piano Festival Rafel Orozco”. Verder trad hij op met orkesten waaronder de “Lira Numantina”, “Camerata Capricho Espanol”, Codarts Symphony Orchestra, het Symfonie Orkest van Den Haag en Camerata Rotterdam. Hij werkte ondermeer met dirigenten Carlos Garces, Arie van Beek en Charles Matthews.

Onlangs speelde hij de twaalf études op.10 van F. Chopin live op Radio 90FM en gaf hij meerde televisie optredens in Nederland en Spanje.

Roberto is eerste prijs winnaar van de Hanzen award van het Joaquin Turina conservatorium in Madrid en behaalde een Honor award tijdens de Karl Drezsler competitie in Neurenberg (Duitsland).

Sinds 2013 is hij zeer actief in de kamermuziek-scene. Samen met violist Guilherme Marques en cellist Ivan Nogueira vormt hij het Breton Trio. Zij treden regelmatig op in heel Europa. Ook is Roberto een veel gevraagd begeleider van zangers, zangeressen en diverse koren.

Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de instrumentalist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.