Quatre Bouches

Ensembles Quatre Bouches

Quatre Bouches

Quatre Bouches is opgericht in 2005. De vier zangers zijn actief zowel als solist, kamermusicus of als ensemblezanger in binnen- en buitenland.

Het kwartet werkte samen met verschillende pianisten, o.a. Dante Boon, Daniël Kramer, Mirsa Adami, Abigail Richards en volgde workshops bij Hein Meens, Claron Mcfadden en Marcel Reijans.

“Quatre Bouches” focust op een mooie, aansprekende en soms humoristische programmering waarbij de muziek uit de 19e, 20ste en 21ste eeuw een hoofdaccent heeft. Ook worden daarbij experimenten met bv. andere kunstvormen niet geschuwd.

Met hun kamermuziekprogramma’s waren ze o.a. te horen in het Bijbelmuseum, Cristofori en in het Goetheinstituut (Amsterdam), zowel als in de kleine zaal van Vredenburg te Utrecht. Ze waren ook te gast op verschillende festivals zoals het Kamermuziekfestival Hoorn, de Internationale Gelderse Muziekzomer en het Grachtenfestival in Amsterdam.

Het kwartet zong in 2008 de wereldpremière van “Nul, plaattektoniek, WC” van Ruben Naeff bij de uitreiking van het boek “Bètacanon” aan minister Plasterk van OCW. Van dit stuk is inmiddels een cd verschenen. In april 2010 verleende Quatre Bouches haar medewerking aan het project “Media Me” van de RVU, in de vorm van een radio-hoorspel. De hiervoor speciaal gecomponeerde stukken van Barbara Okma dienen ook als soundtrack bij de gelijknamige film. Deze ging in maart 2011 op het filmfestival Breda in première.

Ook op het gebied van muziektheater is het kwartet actief. In januari 2009 nam het in de opera Abu Hassan , een productie van de Tros i.s.m. Radio Kamer Filharmonie in Vredenburg Leidsche Rijn, de ensemblestukken voor zijn rekening. En op 29 april 2009 heeft Quatre Bouches de wereldpremière uitgevoerd van de opera “Dichtertje” (naar Nescio) van componist Harke Jan van der Meulen, in het kader van “Opera op straat”. In augustus 2010 beleefde het eigen programma “SUBTEXT”, i.s.m theatermaakster Evi de Jean, zijn première in de Spiegelzaal van het Amstelhotel in het kader van het Grachtenfestival.

Quatre Bouches is ook te boeken als solistenkwartet voor oratoria en concerten.  Zo was het kwartet o.a. te horen in Requiem (W. A. Mozart), Messiah (G. F. Händel), Elias (F.Mendelssohn), Weihnachtsoratorium en Hohe Messe (J.S. Bach) en in diverse Bachcantates.

Einde 2011 zal de cd Nowell verschijnen. Deze wordt in het kader van een serie kerstconcerten gepresenteerd. Opgenomen wordt kerstrepertoire voornamelijk uit Engeland en Nederland uit de 20ste en 21ste eeuw en een aantal traditionele kerstliederen uit Nederland en Duitsland.

Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de instrumentalist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.