Michael van Krücker, Pianoforte/Piano

Solisten instrumentaal Michael van Krücker, Pianoforte/Piano

Michael van Krücker, Pianoforte/Piano

Concertpianist Michael van Krücker won talrijke internationale concoursen; als gevolg daarvan heeft hij, met ondersteuning van invloedrijke stichtingen en instellingen, de afgelopen jaren concerten gegeven in vele landen in Europa, Azië en Zuid-Amerika en in diverse staten van de VS.

Hij ontving uitnodigingen van prestigieuze festivals als het Schleswig-Holstein Musikfestival, de Heidelberger Frülung, het Festival de la Roque d’Anthéron (Frankrijk), Pomeriggi Musicali (Italië) en het Julius Röntgen Festival Den Haag. Als solist werkte hij samen met gerenommeerde Orkesten zoals de Bamberger Symphoniker, het Gürzenich-Orchester/Kölner Philharmoniker en het Kölner Rundfunkorchester (RSO Keulen).

Een zeer belangrijk onderdeel van zijn artistieke activiteiten en zijn werk is ook de intensieve studie van de zogenaamde Minimal Music, een genre waarin de repetitieve aspect en de vermindering van de musical te gebruiken materiaal zijn de sterkste.

Ook deed hij van zich spreken met opnamen van de pianomuziek van de filosoof Friedrich Nietzsche.

Daarnaast werkt hij dikwijls mee aan radio- en tvopnamen en maakte hij talrijke Cd-opnamen voor de labels RCA Seal, Sony/BMG, Koch Schwann, Berlin Classics, NCA, NM Classics, TYXart en Etcetera.

 

 

Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de instrumentalist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.