Ensemble Divina Insania (Mezzo)

Ensembles Ensemble Divina Insania (Mezzo)

Ensemble Divina Insania (Mezzo)

Het ensemble Divina Insania werd in 2012 opgericht door drie Israëlische musici, Doret Florentin, Benny Aghassi en Lilia Slavny, allen vooral actief in de oude muziek. Alle leden van het ensemble hebben zich gespecialiseerd in het uitvoeren van oude muziek op historische instrumenten. Ze studeerden op de belangrijkste conservatoria in Nederland.
Elk programma van dit ensemble heeft een speciaal thema dat belicht wordt vanaf verschillende culturele perspectieven. De programma’s stellen het publiek in staat kennis te maken met verschillende stijlen en in aanraking te komen de beleving van de oude muziek.
Het ensemble heeft een flexibel karakter waardoor het een enorme verscheidenheid aan programma’s kan uitvoeren. Dit is dankzij de persoonlijke inbreng van de musici die graag een breed en divers repertoire willen uitvoeren. Ook wordt dit geholpen door het unieke karakter van veel oude muziek die niet altijd voor een specifiek instrument bedoeld is maar vaak verschillende instrumentaties en daardoor diverse klankkleuren mogelijk maakt.
Het ensemble werkt ook samen met musici als Shunske Sato (barokviool), Siebe Henstra (klavecimbel), Bart Aerbydt (natuurhoorn), Diego Nadra en Jasu Maiso (barokhobo), Sharon Rostorf-Zamir (sopraan) e.a.
Het ensemble trad op in de belangrijkste festivals en concertseries in Israël en neemt ook een belangrijke rol op zich in educatieve projecten.
Er is de keus uit drie programma’s:
1. Rond de hoorn (instrumentaal)
Een programma met muziek van J.S. Bach (waaronder het tweede Brandenburgs concert, uitgevoerd met natuurhoorn),G.P. Telemann en J.F. Fasch.
Met Bart Aerbeydt- natuurhoorn (Freiburger barokorkest) and Shai Kribus- barokhobo,
2. Italiaanse en Duitse muziek uit het begin van de 17e eeuw (vocaal)
Met Joao Moreira- tenor
3. Een Italiaans feest! (instrumentaal)
Een programma met concerti voor barkhobo/blokfluit/fagot/viool van Vivaldi, Sammartini, Scarlatti etc.
Met Jasu Moisio- barokhobo and Hen Goldsobel- violone

Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de instrumentalist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.