Concerto Valiante, orkest

Ensembles Concerto Valiante, orkest

Concerto Valiante, orkest

ConcertoValiante is een organisatie die in 2010 is ontstaan uit de passie van klavecinist Leonardo Valiante, geboren in Montevideo, Uruguay, en welke zich richt op barokmuziek in de breedste vorm, opera en kamermuziek.
ConcertoValiante werkt met studenten en afgestudeerden van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en andere conservatoria in Nederland. De solisten en musici komen van over de hele wereld naar Nederland om hun kwaliteiten te vergroten door de studies op conservatoria alhier. Door optredens van studenten met afgestudeerden vergroten zij hun kennis, doen podiumervaring op door uitvoeringen voor publiek en vergroten zij hun artistieke capaciteiten en netwerk.
Er wordt efficiënt en serieus gewerkt met musici van het barokensemble in samenwerking met coördinatrice Nelly Straatjes. Wij bieden inspirerende programma’s en doen een intense research naar bekende en onbekende barokcomponisten uit Europa en brengen deze componisten tot leven in verschillende uitvoeringen. Wij zijn bevlogen in ons werk en hebben daardoor een positieve motivatie.
Vaste musici van het barokensemble ConcertoValiante zijn o.a. sopraan Cally Youdell, hoboïste Dorota Gorlow, traverso Tiziano Teodori, strijkers James Hewitt, Xiangji Zeng, Lena Rademann, Amandine Menuge, Tomas Kardos, Yussif Barakat, Balázs Tóth en blokfluitist Jeong-guk Lee. Leonardo Valiante vormt op klavecimbel het hart van het ensemble.

Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de instrumentalist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.